Københavns Stadsarkiv
Københavns Stadsarkiv er Københavns Kommunes arkiv. Vi indsamler og bevarer arkivmateriale fra kommunens forvaltninger og institutioner og stiller materialet til rådighed for borgere og forskere.
Om arkivet
Københavns Stadsarkiv finder du på Københavns Rådhus. På læsesalen kan du benytte arkivalier fra arkivets samlinger, som du har bestilt i Arkivfinder eller som står på reolerne i læsesalens selvbetjeningsmagasin. Du kan få hjælp og vejledning på læsesalen.
Læs mere om at bestille arkivalier til læsesalen
Find kontaktoplysninger og åbningstider
Københavns Stadsarkiv er et offentlig arkiv. Det betyder at Københavns Stadsarkiv er underlagt og følger arkivlovens regler.
Om samlingerne
Københavns Stadsarkiv har over 40 hyldekilometer papirarkivalier og en konstant voksende datamængde, der kan tælles i hundreder af terabytes. Arkivets ældste dokument er fra 1275 og de nyeste digitale arkivalier er fra i år.
Københavns Stadsarkiv indsamler arkivmateriale fra Københavns Kommunes forvaltninger og institutioner. Det gælder både papirsager og digitalt skabte arkivalier. Arkivets samlinger indeholder også mange privatarkiver fra personer, virksomheder og foreninger med tilknytning til København.
Københavns Stadsarkiv arbejder løbende på at digitalisere udvalgte dele af samlingen med henblik på, at de kan benyttes online.
Du kan finde vejledninger og links til de digitaliserede dele af Københavns Stadsarkivs samlinger under ’Kilder på nettet’ på Københavns Stadsarkivs hjemmeside.
Gå til ‘Kilder på nettet’ (åbner i en ny fane)
Du kan læse meget mere om arkivets mange aktiviteter på vores hjemmeside.
Gå til Københavns Stadsarkivs hjemmeside (åbner i en ny fane)
Historiske fotografier
Leder du efter historiske fotos, anbefaler vi, at du besøger kbhbilleder.dk, hvor du finder de fleste af arkivets fotos digitaliseret og søgbare.
Besøg kbhbilleder.dk (åbner i en ny fane)
Søg efter personer
Leder du efter en specifik person fx i forbindelse med slægtsforskning, anbefaler vi, at du starter med søgefunktionen ‘Søg i indtastede kilder’ på arkivets hjemmeside.
Her søger du i forskellige arkivalier, fx politiets registerblade og de københavnske begravelsesprotokoller, som frivillige har indtastet, så de mange personnavne og andre oplysninger er søgbare.