I 1728 overdrog kongen ved reskript til magistraten og de 32 mænd at overveje, hvordan ´til Publicii nogenledes Retablissement og til Lettelse saavel for de Pandthavende som Pandtsettende herefter med Prioriteter og Pandter kunde forholdes, saa at de Pandthavende ikke skulde lide alt for stor Skade, og at Gielden i saa Maader ikke heller skulle alt for meget trykke dennem, som med slige Pandter vare behæftede´.
Efter at både magistraten og regeringen havde arbejdet med sagen og talrige forslag til en ordning var kommet ind, blev resultatet, at man bestemte sig til at søge en løsning på vanskelighederne ad frivillighedens vej.
Da magistraten ikke var i stand til ved egen hjælp at bringe sagen i gang, blev der den 16. juni 1729 nedsat en særlig kommission, som bestod af dronning Anna Sofies broder, overkammerherre Chr. Ditlev Reventlow, oversekretæren i Danske Kancelli Christian Mønnichen, biskop Christen Worm, kongelig konfessionarius Søren Lintrup, stadshauptmand Fielsted, kancelliraad Ramus, rådmændene Jens Kuur og Jens Lassen, samt rådstueskriver Raff.
4. november 1729 indgav kommissionen sin betænkning og den 23. december, blev ordningen fastsat, kommissionen blev ophævet og fik ordre til at aflevere sit arkiv på rådstuen. Sager, der dukkede op senere, skulle kunne afgøres af magistraten.
Regelgrundlag for Prioritetskommissionen:
Kongeligt reskript af 19. november 1728