Efter branden i 1795 ønskede man at sikre de københavnske gader mod fremtidige brande. Det indebar bl.a. en omstrukturering af gaderne, hvilket betød, at de berørte grundejere skulle kompenseres. For at finde midlerne til erstatningerne afviklede man Bistrup gods, som Københavns Kommune ejede.
I 1796 blev der derfor oprettet en kommission, der skulle administrere dette projekt. Rentekammeret, magistraten og de 32 mænd var involveret i afviklingen af Bistrup gods.
I 1801 blev hovedgården, Bistrupgård, solgt. Københavns fattigvæsen måtte dog købe den tilbage i 1808 til brug for Sankt Hans Hospital. Hospitalet kunne efter Københavns bombardement ikke længere opholde sig på Ladegården ved Sct. Jørgens sø.
I 1814 blev Bistrup gods givet tilbage til kommunen. I de 18 år siden kommissionens oprettelse havde man udskiftet størstedelen af bøndergodset og skovområderne var blevet plejet.
Kommissionen havde imidlertid ikke løst den vigtigste opgave med at sælge godsets marker samt give bønderne selveje af deres gårde. Kun en lille del af bøndergodset var desuden blevet solgt.