Boligfonden for enlige mødre og fædre blev stiftet i 1966 på initiativ af journalist og medlem af folketinget Lis Møller. Baggrunden for at stifte foreningen var en TV udsendelse, hvor hun havde belyst de enlige mødres ofte meget ringe boligvilkår, som var blevet fulgt op af private donationer og henvendelser.
Fondens formål er i trangstilfælde at yde støtte til enlige forsørgere, især til løsning af deres boligproblemer, men i øvrigt på alle områder, hvor støtte ikke ydes af stat eller kommune. Fondens hjemsted er Københavns Kommune.
Boligfondens første aktivitet var oprettelsen af et rådgivningscenter i København, hvor enlige forsørgere i en akut nødsituation kan søge hjælp. Rådgivningscentret er bemandet med såvel uddannede socialrådgivere som frivillige medarbejdere. Fra starten sikrede man sig også, gennem forhandlinger med kommuner og halvoffentlige og private boligselskaber, dispositionsret over et antal lejligheder, der anvendes som førstehjælpslejligheder, hvor klienter kan bo i op til seks måneder.
I 1982 blev Boligfondens Hjælpecenter åbnet på Callisensvej i Hellerup, hvor op til 12 voldsramte kvinder og deres børn kan få husly og hjælp. Året efter indrettede Boligfonden et kollegium for studerende enlige forsørgere på Virginiavej på Frederiksberg. Fra 1993 fik Boligfonden en ejendom i Veksø, der anvendes til udflugtsmål.
Ved Lis Møllers død i 1983 oprettede hendes mand, forhenværende finansminister Poul Møller, Lis Møllers Mindelegat, der administreres af Boligfonden og uddeles årligt.
Boligfondens arbejde finansieres af private tilskud. Fonden ledes af en bestyrelse på ni medlemmer, der vælges for tre år ad gangen af Fondens repræsentantskab, som består af indtil 75 medlemmer med interesse for Fondens arbejde.
Den 27. maj 2010 ændrede foreningen navn til Forælder Fonden, og fra 1. november 2010 var adressen Åboulevard 5, 1635 København V.