En kommission til overvejelse af, hvorledes renovationen kunne foregå, blev nedsat 16.sept. 1763
Kommissionen fandt frem til, at der kunne indrettes nye lossepladser i Kongens Enghave, hvor der var et sumpet område. Derudover beskæftigede den sig med indretningen af priveter (toiletter) og hvordan renovationen skulle foregå. Den udarbejdede betænkninger og instrukser, den sørgede for renovationsvogne, og for at der blev lavet prøvebrolægninger.
1764 blev der antaget gadefejere, og der blev lavet en aftale med det store vognmandslaug. Renovationskassen gav tilskud til en renovationsgård på Vesterbro, hvor vognmændene holdt 50 heste og vogne. Der indførtes også betaling af fejepenge for hver husejer. I 1765 købte renovationskassen renovationsgården.
Natterenovationen blev også omordnet. Medlemmer af det lille vognmandslaug oprettede et kontor, hvortil husejere, der ville have fjernet latrin, kunne henvende sig. Aflæsningen skete bag Vor Frelsers kirke.
Da ordningen ikke økonomisk kunne svare sig, valgte Struensees magistrat i 1771 en tilbagevenden til den gamle ordning, at hver husejer skulle sørge for sit fortov. Renovationen af de offentlige pladser stod vognmandslauget for.