Københavns Rundskuedag blev stiftet i 1910 af Københavns Journalistforbund. I de første år tilfaldt overskuddet ubeskåret forbundet, men fra 1915 blev en del af overskuddet fordelt til velgørende institutioner. Efter 1918 blev overskuddet fordelt efter bestemte regler, regnskaberne var offentligt tilgængelige og skulle godkendes af justitsministeriet.
I 1949 blev Fonden Københavns Rundskuedag oprettet, og den overtog forskellige institutioner bl.a. Plejehjemmet Vesterbro (1965), Børnerekreationshjemmet Stutgården (1959) og Børnehjemmet Mindet (1950). 1963 blev Københavns Rundskuedag en selvejende institution med repræsentanter for journalister, stat og kommune.
1976 blev Københavns Rundskuedag omdannet til en ikke erhvervsdrivende fond hvis formål var at arrangere en årlig rundskuedag og at anvende de midler, der kom ind, til støtte for alment velgørende opgaver fortrinsvis for ungdomsarbejde i det storkøbenhavnske og nærsjællandske område. Bestyrelsen bestod af et medlem valgt af Københavns magistrat, tre medlemmer af kommunalbestyrelser i hovedstadsområdet samt fem medlemmer tilknyttet medieverdenen i det storkøbenhavnske område.
Københavns Rundskuedag udgav hvert år et rundskuehæfte, som var en kombination af adgangskort til besøgssteder, konkurrencer og lodseddel, og afholdt en årlig rundskuedag med forskellige arrangementer.
Københavns Rundskuedag ophørte i januar 1988.