Billedskolen i Tvillingehallen tilbyder undervisning i tegning, maling og andre billedskabende udtryk for børn i 1. – 10. klasse og 1. G med adresse i Københavns Kommune.
I august 1989 besluttede Københavns borgerrepræsentation at starte en Billedskole i Ryesgades skole, der netop var lukket. Deltager i initiativgruppen var blandt andet Billedskolens første leder Kirsten Møller. Det blev et sels måneders forsøg med kæmpetilslutning - over 800 elever søgte optagelse på de 12 hold, med 12 elever på hvert hold.
I januar 1990 blev Billedskolen i Ryesgade indviet. Personalegruppen bestod af lederen og en sekretær, to medarbejdere i jobtræning og seks kunstnere ansat på timebasis. Siden er skolen vokset, og har nu godt 30 hold og knap 30 medarbejdere, hvoraf 1/3 er fastansatte, der sammen skaber skolens aktiviteter og udstillinger.
Skolen udbyder 65 - 70 billedprojekter pr. år for skoleklasser på de københavnske folkeskoler. og fungerer som udviklings- og videnscenter i relation til billedkunstfaget ude i skolerne. Billedskolen har også en omfattende formidlende rolle i forhold til lignende skoler og projekter i ind- og udland og modtager hvert år praktikanter og studerende.
I juni 2002 fik Billedskolen sine helt egne lokaler, i den smukke, bevaringsværdige slagtehal Tvillingehallen i Den Brune Kødby og skiftede ved samme lejlighed navn til Billedskolen i Tvillingehallen. I 2003 tiltrådte Eva Ring som leder.
I dag er skolen en etableret del af det børnekulturelle tilbud i København og en del af Det Børnekulturelle Område, som Musikskolen, Teaterbutikken og Billedskolen sammen indviede 12. maj 2007.