Det Søsterlige Velgørenheds Selskab blev stiftet i 1790 af Emanuel Balling. I 1791 oprettede selskabet en pigeskole, der senest havde til huse i Store Kannikestræde 13. I 1932 blev navnet ændret til Det Søsterlige Selskab.
Efter skolens nedlæggelse i 1950 blev renterne af selskabets kapital, der var blevet stærkt forøget ved salg af skolebygningen til Københavns Universitet, anvendt til udbetaling af pension til skolens bestyrerinde og lærere. Herefter blev en fundats oprettet til understøttelse for unge piger til ophold på husholdningsskoler og lignende. Tidligere elever fra Det Søsterlige Selskabs Skole eller døtre af eleverne havde fortrinsret til at komme i betragtning.
Selskabets direktion bestyrede også en række legater, der i 1980 blev samlet under navnet Fælleslegatet for tidligere elever i Det Søsterlige Selskabs Skole, samt Det Nissenske Brudeudstyrslegat for Piger udgåede af Selskabets Skole.
Ved selskabets ophævelse i 1991 blev Det Nissenske Brudeudstyrslegat indlemmet i Københavns kommunes legat for uddannelse, etablering med videre, samt Københavns kommunes fond til minde om Danmarks befrielse. De øvrige legater blev overført til Statsanstalten for livsforsikring til tegning af livsvarige livrenter for de sidste to legatmodtagere.