Den 7. september 1753 fik ridefoged Rosted bevilling til at anlægge en eller to stampemøller (en slags vandmølle) ved Kattinge sø og til at ændre kornmøllen ved Kornerup sø til stampemølle. Der blev bygget et valkeværk ved Kattingesøernes udløb. Rosted fik tilladelse til at bruge sten fra Nebbe slot, fordi møllen valkede vadmel fra de kongelige fabrikker, fabrikanter i København og andre.
Det varede 12 år, inden Rosted fik værket rigtig i gang, men i 1768 indbød han til aktietegning, og stillede samtidig i udsigt, at værket kunde udvides med grynmølle, hammerværk til udhamring af plader til kakkelovne og et spejlglassliberi. Der blev tegnet en del aktier, og Rosted overdrog alle anlæggene - valke-, mel- og gryn- møller ved Kattinge og Kornerup søer - til et interessentskab.
Dette selskab blev opløst i 1784, men Kattingeværk forblev på private hænder, indtil det i 1917 atter kom tilbage til Københavns kommune. Værket var i bladudgiveren C.Ferslews eje i 1890erne overgået fra at være mel- og grynmølle til at være cellulosefabrik. Den var ophørt 1910 på grund af nye toldbestemmelser for indførsel af træ.
Siden har Kattingeværk tjent som beboelse for patienter under Sct. Hans hospital og er i øjeblikket feriekoloni for børn fra Københavns kommunes børneinstitutioner.