I 1935 overtog Københavns kommune tuberkulosestationsdriften i København og Centralstationen blev åbnet. Den sorterede først under sundhedskommissionen. I 1963 overgik driften til Københavns hospitalsvæsen. Fra 1. april 1970 blev navnet ændret til Københavns lungeklinik og tuberkulosestation.
Centralstationen havde en afdeling for gruppeundersøgelser. De foretog undersøgelser og calmettevaccinationer (BCG-vaccination mod tuberkulose) blandt andet i firmaer og institutioner, og af studerende ved universitetet og de højere læreanstalter. Afdelingen for lægehenviste patienter foretog indgående undersøgelser af husstande og familiemedlemmer i alle hjem, hvor der var tuberkulosesmittede. Den afdeling tog sig også af kontrol med tidligere patienter og patienter, der havde mistænkelige fund på lungerne. Tuberkulosestationen sørgede for indlæggelser på tuberkuloseafdelinger og sanatorier.
Centralstationen førte kartotek over alle lungetuberkulosetilfælde og samarbejdede med socialdirektoratet, socialkontorerne, invalideforsikringsretten, Nationalforeningen til Tuberkulosens Bekæmpelse, m.fl. om social og økonomisk hjælp til patienterne. Også revalideringscentret for København og Frederiksberg var der samarbejde med.
I 1982 overgik Centralstationen til Bispebjerg hospitals lungeklinik.
Regelgrundlag for Centralstationen for tuberkulose bekæmpelse:
Lov nr. 66 af 29. marts 1924 § 12