Dyrtidskontoret blev oprettet i 1916 under Magistratens 2. afdelings sekretariat. Kontoret skulle administrere de ekstraordinære dyrtidsforanstaltninger, der blev iværksat af Fællesudvalget angående de ekstraordinære forhold og Prisreguleringskommissionen. I 1919 bliver Fællesudvalget ophævet og Dyrtidskontoret fortsætter under tilsyn af Prisreguleringskommissionen. Dyrtidskontoret bliver ophævet i 1921, da rationeringerne ophørte.
Under Dyrtidskontoret sorterede: - Sukkerkontoret 1917/Ernæringskontoret 1917-21 - Havrekontoret 1917-19 - Brændselskontoret 1917-21 (til Belysningsvæsenet 1921) - Petroleumskontoret 1917-19 - Det københavnske mælkeudvalg - Det kommunale kornnævn 1917-20 - Centralkontoret for flæskehandelen i København 1917-20 - De kommunale udsalgssteders kontor 1917-26 (til Torvevæsenet), herunder: - Kommunens fiskehal 1918-1926/27 - Kommunens frugt- og grønthal 1919-20 - Kartoffelcentralen 1918-19.