2002 Oprettet.
2004 Under Fritid og Idræt.
2010 Navneændring. Under Planlægning i Servicecentret.
Projektrådgivningen blev etableret i 2002 som et samarbejde mellem Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget. Organisatorisk har Projektrådgivningen været placeret hos Fritid og Idræt i Kultur- og Fritidsforvaltningen siden 2004. Projektrådgivningen fik til opgave at øge antallet af etniske minoriteter, der tager aktivt del i foreningslivet som medlemmer, trænere, frivillige, bestyrelsesmedlemmer mm.
Projektrådgivningens arbejde har omfattet:
- Forenings-, pulje- og projektrådgivning til foreningslivet.
- Praktisk støtte til afvikling af integrationsprojekter i foreningslivet – fx i forbindelse med forældresamarbejde, frivilligrekruttering eller introduktion af nye medlemmer.
- Samarbejdsprojekter med foreningslivet og iværksættelse af aktiviteter, der gradvist overdrages til foreningslivet.
- Initiering af tværgående projekter – fx samarbejde mellem foreninger og fritidshjem eller mellem frivillige sociale og frivillige folkeoplysende foreninger.
- Økonomisk støtte via Brobygningspuljen (1.2 mio. kr. årligt).
- Opsøgende arbejde blandt børn i 7-13 års alderen på skoler, fritidshjem m.m. og efterfølgende foreningsguidning af børn og forældre.
- Information og vejledning om foreningslivet og dets muligheder til især forældregenerationen.
- Opsøgende arbejde på sprogskoler og efterfølgende foreningsguidning.
- Metodeafprøvning og -udvikling samt videreformidling af disse til foreningslivet.
- Erfaringsindsamling og -udveksling.
- Foredrag, kurser, konsulentforløb m.m.
1. januar 2010 ændrede afdelingen navn fra Projektrådgivningen til Integration og Fritid, samtidig med at afdelingen blev flyttet til Servicecentret og placeret under Planlægning. Samtidig blev arbejdsområdet udvidet til at understøtte integrationen på hele kultur- og fritidsområdet.
Integration og Fritid understøtter integrationen på biblioteker, kulturhuse, idrætsanlæg, museer og i foreninger i Københavns Kommune. Foreninger og institutioner under Kultur- og Fritidsforvaltningen kan få rådgivning og vejledning om integrationsarbejde, ansøge om midler til folkeoplysende integrationsprojekter og få hjælp til at finde relevante samarbejdspartnere. Integration og Fritid er desuden hjemsted for en række projekter som ForeningsGuiderne, KulturGuiderne og SummerCamp.