Siden 1974 har Storkøbenhavns Taxinævn efter taxilovgivningen fungeret som fælleskommunal myndighed på taxiområdet for de 20 kommuner i Storkøbenhavn.
I 2009 blev dette lovpligtige samarbejde erstattet af et frivilligt samarbejde og udvidet med 7 kommuner fra Nordsjælland. I alt kom samarbejdet til at omfatte 27 af de 29 kommuner i Region Hovedstaden. Helsingør Kommune og Bornholms Regionskommune deltager ikke i samarbejdet.
De 27 kommuner i Storkøbenhavn og Nordsjælland udgør efter den 1. maj 2009 ét samlet køreområde med 2.304 taxier, 1.385 vognmænd og 8.151 chauffører. Køreområdet omfatter følgende kommuner: Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Gribskov, Halsnæs, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Hillerød, Ishøj, København, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Rødovre, Tårnby og Vallensbæk Kommuner.
Nævnets opgaver omfatter uddeling af bevillinger, afholdelse af førerkortprøver til taxi, limousine og sygetransport, fastsættelse af maksimaltakster for taxikørsel, salg af kørebøger til taxikørsel og klagesagsbehandling.
Taxinævnet fastsætter desuden antallet af taxier ud fra hensynet til en tilfredsstillende betjening af offentligheden inden for alle sine 27 medlemskommuner, da taxikørsel er en del af den kollektive (offentlige) transport, som alle trygt skal kunne benytte når som helst og hvor som helst i hele området.
Taxinævnet blev i 2010 lagt under Økonomiforvaltningen, Københavns Borgerservice, i 2012 blev administrationen flyttet til Frederiksberg Kommune. Taxinævnet nedlægges endeligt pr. 15. marts 2018.