I 1933 blev der indført et fælleslærerråd for det samlede københavnske skolevæsen. Det skulle bestå af tre skoleledere, tre mandlige og tre kvindelige lærere. Fælleslærerrådet skulle udtale sig i enhver sag, når skoledirektionen forelagde en sag for det. Det havde ret til at behandle alle spørgsmål, der vedrørte kommunens samlede skolevæsen og stille forslag til skoledirektionen. Samtidig blev det muligt for lærere at få plads i skolekommissionen.
I 1990 blev lærerrådene på de enkelte skoler erstattet af pædagogiske råd, som blev rådgivende organ for skolens leder. Det fælles Pædagogiske Råd er et rådgivende organ, der behandler spørgsmål af pædagogisk art og udtaler sig i sager, der bliver forelagt af Borgerrepræsentationen, Børne- og Ungdomsudvalget, Fællesrådet for Folkeskolen og skolebestyrelserne ved de enkelte skoler. Det kan af egen drift udtale sig om forhold af betydning for folkeskolen.
I 1998 kom det fælles Pædagogiske Råd under Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen, og i 2006 under Børne- og ungdomsforvaltningen.